Lanserer Energiportalen i butikk

Nå kan Byggmakkers kunder analysere boligen sin mens de er i butikken. I Skien har daglig leder Pål Berger Hansen stått i spissen for å bygge opp en fysisk energistasjon hvor tilgang til Energiportalen er et av tilbudene.

Hos Byggmakker Skien har teamet til daglig leder Pål Berger Hansen bygget opp en energistasjon for å hjelpe kundene til å gjøre energitiltak i egen bolig.

Vil gjøre det enkelt

Byggmakker Skien vil gjøre det enkelt for kundene sine. De merker at stadig flere ønsker å finne ut hvor mye penger de kan spare på å gjøre energitiltak i egen bolig. Høye strømpriser og dyre levekostnader har fått stadig flere til å tenke energieffektivisering.

– Hos oss kan du gjøre en energianalyse og se hvor mye du sparer på å investere i for eksempel smarthus, bedre isolering eller nye dører og vinduer, sier Pål Berger Hansen

Åpen energistasjon hver dag

I butikken i Skien er det satt opp en egen energistasjon som er åpen hver dag, og hvor Energiportalen er et av tilbudene. Her kan kundene komme inn for å finne ut hvilke tiltak som gir best energisparing. Energiportalen er et energiberegningsprogram som gir et objektivt estimat på dagens energibruk.

– Vi legger inn kundens adresse og får ut all offentlig tilgjengelig informasjon som areal, byggeår, standard, hvor mange personer som bor i husstanden og hvilket energibehov boligen har. Man kan se hvor man bruker mye strøm. Utfra det vil våre energirådgivere anbefale tiltak og man får raskt oversikt over hvor mye man kan spare på tiltakene, forteller Hansen.

Hos Byggmakker Skien tester de ut fysisk tilgang til Energiportalen i butikken. På den måten kan kundene analysere boligen sin mens de er i butikken. Video av Byggmakker Promo.

Satsing på klima og miljø

På veggene i energistasjonen er det skrevet ulike budskap for å bevisstgjøre kundene. Som for eksempel at en tredjedel av varmetapet i eldre hus skjer gjennom vinduene. Og det handler ikke bare om økonomi. Å bevisstgjøre kunden om eget energibruk og gi råd som reduserer energibruken, bidrar også til en mer klimavennlig hverdag. Å legge til rette for at boligeierne skal kunne ta klimavennlige valg, er en del av Byggmakker Skien sin satsing på klima og energi.

Utvider konseptet

Hver torsdag arrangeres Energitorsdag. Da vil det være leverandører til stede og fullt fokuset rundt energisparing i butikken. I tillegg kan man få tilbud om energibefaring, hvor byggmestere og energirådgivere kommer hjem til kunden.

– Vi viderefører også vårt Fiks Ferdig-tilbud, slik at alt leveres ferdig installert hos kunden, sier Hansen. Han påpeker at rådgivningen er helt uten kostnader for kunden. Det handler om å gi god service og råd tilpasset kundens bolig og økonom.

Kontakt oss