Joakim passer på passordsikkerheten vår

Passord er ikke bare en adgangsnøkkel til våre systemer, det er også den første linjen i forsvaret mot mulige trusler. Som teknologiselskap er vi spesielt opptatte av dette. Møt Joakim Granaas, vår Security Man på kontoret. Han har ansvar for passordsikkerheten vår.

Joakim med security man t-skjorte

Digitale sikkerhetsverden

I en verden der cyberangrep blir stadig mer sofistikerte og hyppige, er det essensielt å forstå viktigheten av å opprette sterke passord og å ta ansvar for egen sikkerhet. Mer digitalisering i samfunnet gjør det også viktig å ha et sterkt fundament som sikrer sensitiv informasjon.

I denne artikkelen forteller vi hvordan vi i Simenergi jobber med sikkerheten, fra passordadministrasjon til opplæring og bevisstgjøring blant våre ansatte. Og for å kaste litt humor inn i det hele har vi til og med laget en Security Man t-skjorte til Joakim.

Forbedring av passordsikkerhet

For Joakim, som til daglig jobber som full stack-utvikler, er passordsikkerhet helt avgjørende i en verden der teknologi og data styrer mye.

–  Vi har implementert en passordmanager kalt 1password, som er anerkjent i industrien for sin pålitelighet. Dette verktøyet gir oss muligheten til å administrere passordene våre på en trygg måte, forklarer Joakim.

Ifølge Joakim må man ikke bare se på passord som enkle kombinasjoner av bokstaver og tall, de er nemlig portvoktere for verdifull informasjon.

– Vi har sett en trend der folk gjenbruker passord på tvers av tjenester. Dette er en stor risiko, og derfor oppfordrer vi ansatte til å bruke unike og sterke passord for å beskytte våre digitale eiendeler, legger han til.

Joakim passer på vår passordsikkerhet

Beskytte mot digitale trusler

Sikkerhet er ikke bare en teknologisk utfordring, ifølge Joakim. Det er også et spørsmål om bevisstgjøring og opplæring.

– Vi gjennomfører regelmessige opplæringsprogrammer for å sikre at alle ansatte forstår viktigheten av å opprettholde sterke passord og ta ansvar for sin egen digitale sikkerhet, sier Joakim.

Digital bevissthet er ifølge Joakim nøkkelen til å unngå fallgruver som phishing-angrep. Han forteller om en hendelse der en ansatt ble mål for et potensielt angrep. Heldigvis oppdaget vi det tidlig, takket være vårt fokus på opplæring og bevissthet.

– Vi har sett at angrep ofte skjer via e-post der ansatte ble lurt til å klikke på skadelige lenker eller gi fra seg sensitive opplysninger, sier han.

Framtiden for digital sikkerhet

I Simenergi er vi dedikerte på å forbedre og styrke våre digitale sikkerhetsprotokoller. Målsetningen er å være i forkant av utviklingen og beskytte våre digitale ressurser på en effektiv måte.

 – Vi ser fremover og kommer til å iverksette enda mer avanserte sikkerhetsløsninger, inkludert tofaktorautentisering for våre kunder, sier Joakim.

Samarbeid og ansvar

Digital sikkerhet er et kollektivt satsningsområde hvor alle ansatte har en viktig rolle i å opprettholde en trygg digital arbeidsplass.

– Vi oppfordrer alle til å være våkne og aktivt delta i våre digitale sikkerhetsprosedyrer. Sikkerhet er en felles oppgave, og sammen skal vi bygge en sterk digital fremtid for selskapet vårt, avslutter Joakim.

Kontakt oss