Vi søker UI/UX designer

Vil du være med å bygge opp et sterkt utviklingsmiljø innenfor klimatech og bidra til et grønnere samfunn å leve i?

I Simenergi AS får du muligheten til det. Hos oss blir du en del av Norges ledende fagmiljø innen energiberegning av bygg. Du vil bidra til at flere boligeiere gjør energireduserende tiltak og at flere næringsbygg bygges etter kriterier som gir svært lavt klimagassutslipp.

Nå søker vi etter en UI/UX designer, gjerne med litt erfaring, men også nyutdannede vil bli vurdert.

På bedriftsmarkedet utvikler vi og selger programvaren Simien. Dette er et av Nordens ledende energiberegningsprogram med ca 1300 bedrifter på kundelisten. Verktøyet brukes av byggingeniører, arkitekter, byggmestere og flere andre som utfører energianalyser eller validerer mot regulatoriske krav. 95 prosent av alle energimerker på næringsbygg er produsert ved hjelp av Simien. På privatsiden har vi Energiportalen som blant annet kommuner, banker og energiselskaper tilbyr boligeiere og kunder uten kostnad. Enten i full versjon eller som API-løsning på egne nettsider. 

Simenergi vokser. I løpet av høsten vil vi være 20 er ansatte i selskapet. Vi er lokalisert sammen med andre startup- og scaleup-selskaper i lyse og flotte lokaler på Lysaker. Miljøet preges av skaperånd, vekstambisjoner og ønske om å bidra til et grønnere og mer mobilt samfunn å leve i.

Som et ambisiøst grønt fagmiljø med en unik teknologi og et datagrunnlag vi er alene om, har vi et stort potensiale for vekst i årene som kommer, også utenfor landets grenser. 

Vi er deleid av Ambita AS og Skanska Norge AS, to store selskaper som begge viser tydelig engasjement innenfor vårt fagfelt, både med kunnskapsdeling og vilje til innovasjon. 

Dine oppgaver

Som UI/UX designer hos oss får du en sentral rolle i utvikling av brukervennlige grensesnitt og intuitive opplevelser for våre kunder. Du vil jobbe med både eksisterende og fremtidige produkter rettet mot ulike brukergrupper. Hos oss vil du inngå i et tverrfaglige team som inkluderer utviklere, markedsfolk og produktansvarlige med høy energifaglig kompetanse. Sammen vil vi skape innovative løsninger som vil bidra til at både byggebransjen og private boligeiere gjør flere og bedre energieffektive tiltak i bygg og hjem.

Du vil også bli involvert i en rekke ulike prosjekter som utvikling og forbedring av egne nettsider og kampanjenettsider for våre kunder. Det kan også være et byggevareselskap som ønsker å bruke våre produkter for å skape mer tillit til kundene sine. Eller banker som trenger dokumentasjon for å kunne utstede grønne lån.

Nedenfor har vi satt opp en liste over oppgaver og forståelse vi tenker inngår i rollen. Om du ikke har erfaring med alt bør likevel ikke det forhindre deg i å søke. Vi ser også etter deg som er nysgjerrig og ønsker å utvikle deg videre.

 • UI/UX-designferdigheter:
  • Brukervennlighet og brukeropplevelse (UX): Evne til å forstå brukerbehov og skape intuitive, brukervennlige opplevelser gjennom forskning, brukerundersøkelser og prototyping.
  • Grafisk design: Evne til å lage visuelt tiltalende grensesnitt ved å anvende farger, typografi, ikoner og andre designelementer.
  • Responsiv design: Kunnskap om hvordan man skaper design som fungerer sømløst på ulike skjermstørrelser og enheter.
  • Interaksjonsdesign: Evne til å designe brukerinteraksjoner og animasjoner som forbedrer brukeropplevelsen.
 • Prototyping og verktøykompetanse:
  • Prototyping-verktøy: F.eks. Adobe XD, Sketch, Figma, InVision, eller lignende verktøy for å lage interaktive prototyper.
  • Verktøy for samarbeid: Erfaring med verktøy som GitHub, GitLab, Jira eller lignende, som brukes i utviklingssamarbeid.
 • Prosjektledelse og samarbeid:
  • Kommunikasjon: Evne til å kommunisere tydelig med både designteamet og utviklere for å sikre at designvisjonen blir korrekt implementert.
  • Agile-metoder: Forståelse av Agile-utviklingsmetoder (f.eks. Scrum) for å delta i sprintplanlegging, daglige stand-ups og sprint-gjennomganger.
 • Kjennskap til bruk av API-er:
  • REST API: Grunnleggende forståelse av hvordan API-er fungerer, spesielt for kommunikasjon mellom frontend og backend.
 • Brukerforskning og testing:
  • A/B-testing: Kjennskap til konsepter som A/B-testing for å evaluere ulike designalternativer og optimalisere brukeropplevelsen.
 • Analytiske ferdigheter:
  • Datainnsikt: Evne til å tolke brukeratferdsdata og trekke konklusjoner for å forbedre designet.
 • Evne til å tilpasse seg endringer:
  • Rask læring: Evne til å raskt lære nye teknologier og tilpasse seg endringer i prosjektet.

I tech stacken vår bruker vi Angular og TS i frontend, C# og CosmosDB i backend. Vi bruker også Azure DevOps.

Det vil derfor være en fordel, hvis du har en forståelse for moderne frontend-rammeverk, som komponentbasert arkitektur, ruting, tilstandshåndtering (f.eks. Flux-arkitektur), og samspillet med ulike bakgrunns-API-er. Kjennskap til bruk av server-side teknologier som C# og .NET for å utvikle backend-tjenester er også en fordel å vite noe om. Samlet vil dette gi deg innsikt i potensialet, begrensningene og samspillet mellom frontend og backend.

Om deg som person

Det viktigste vil likevel være hvordan du er som person. I tredje etasje i Arnestein Arnebergs vei 28 på Lysaker er det høyt under taket. Vi hjelper hverandre på tvers av selskapene, spiser lunsj sammen når det passer og er opptatt av å ha det gøy på jobb. Det du eventuelt mangler av ferdigheter kan du ta igjen ved å være nysgjerrig, interessert i å lære nye ting, ta initiativ og samarbeide godt med andre. Er du i tillegg litt strukturert, evner å få jobben gjort og liker frihet under ansvar? Ja, da kan nettopp dette være muligheten du er ute etter.

Lurer du på noe før du sender inn CV og en kort søknad? Ta kontakt med produktsjef Folke Pettersen på 938 22 823 eller send en e-post til folke@simenergi.no. Vi vurderer søknadene fortløpende. Søknadsfrist er 15. september 2023.

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analyser, huske preferanser osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på "Info" -knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.

Kontakt oss