Om oss

Om Simenergi

Simenergi er Norges ledende fagmiljø på beregning av energibruk og inneklima i bygninger. Vi utvikler og leverer energiberegningsverktøy for både næringsbygg og private boliger.

 

Simien

På bedriftsmarkedet er vi mest kjent for programvaren Simien. Verktøyet brukes av ulike fagmiljøer som utfører energianalyser, validerer mot byggteknisk forskrift eller energimerker bygninger. Cirka 1300 kunder bruker programvaren i dag.

 

Energiportalen

På privatmarkedet tilbyr vi energiportalen.no. Tjenesten gir boligeiere et objektivt estimat på energibruken sin. I tillegg gis svar på hvilke tiltak som vil påvirke energiforbruket og redusere strømregningen. Energiportalen tilbys vanligvis via kommuner og produktleverandører. Over 150 000 boligeiere har energisjekket boligen sin på Energiportalen

 

Energi og klima

Over 40 % av verdens klimagassutslipp kommer fra bygg, anlegg og eiendom. For oss er det viktig å kunne bidra til lavere energibruk og mindre utslipp gjennom teknologien vi utvikler. Derfor sørger vi for at verktøyene våre er tilrettelagt for beregninger mot de mest ambisiøse klimastandardene i Europa. Målsetning er at vår teknologi skal være førstevalget når fremtidens energi- og klimaeffektive bygg skal designes, sertifiseres og verifiseres.

 

Miljøfyrtårn

I Simenergi tar vi arbeidsmiljø og ytre miljø på alvor og forventer at våre leverandører gjør det samme. Som sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift jobber vi aktivt for å redusere vår belastning på miljøet. Vi dokumenterer vår innsats gjennom den årlige klima- og miljørapporten, som vi gjerne deler på forespørsel. 

 

Jobb i Simenergi

I Simenergi har vi klare vekstambisjoner og trenger mer kompetanse i tiden som kommer. Vi har flere spennende utviklingsprosjekter på gang og samarbeider tett med ambisiøse partnere.

 

Studentsamarbeid

Flere høyskoler tilbyr studieprogram i energisimuleringer av bygninger. I undervisningen får studentene tilgang til Simien gratis.

OsloMet beskriver sitt studieprogram slik: Emnet gir kompetanse om kontrollberegning av både energibruk og inneklima i bygninger. Dette omfatter TEK17 §14 (energieffektivitet), energimerking, BREEAM NOR, passivhus-kriterier (NS 3700, NS 3701) og FutureBuilt kriterier for plusshus. Emnet er basert på bruk av programvaren Simien. I tillegg gir det grunnleggende kompetanse som er nødvendig for å bruke andre simuleringsverktøy som oppfyller NS 3031:2014 / SN-NSPEK 3031:2020.

 

Historie og eierskap

Simenergi AS er eid av Skanska Norge AS (33,3 %), Programbyggerne AS (33,3%) og Energiportalen AS (33,3%). Energiportalen AS er en del av Ambita-konsernet.

Simien ble lansert i 2008 av Programbyggerne, som siden 1993 har utviklet teknisk programvare. Energiportalen ble utviklet i forbindelse med «Potensial- og barrierestudien Bolig» som ble levert til Enova i 2011.

I 2019 ble disse miljøene samlet i Simenergi AS. Hensikten var å styrke selskapets produktutvikling og tjenestespekter ved å etablere en felles plattform og beregningskjerne. Siden har Skanska Norge gått inn på eiersiden som en strategisk partner. Deres unike kompetanse innen både energi og bygningsfysikk er svært verdifull for vår videre produktutvikling og vekstambisjoner i Norge og internasjonalt.

Kontakt

Daglig leder, Nicolai Dirdal 
nicolai@simenergi.no

Markedssjef, Nils Ivar Jacobsen nilsivar@simenergi.no 

Utviklingssjef, Kjell A Dokka
kjell@simenergi.no

Produktsjef, Folke Pettersen
folke@simenergi.no

Salg Energiportalen, Terje Mjønes
terje@simenergi.no

 

Vi vokser

Vi styrker teamet med flere utviklere. Nå har vi 8 i staben som jobber frontend og backend i videreutviklingen og vedlikehold av Simien.

Utviklerteamet består nå av Tushar, Gajendra, Abhijit, Gaurav, Junaid, Stefan, Joakim og Ole-Kristian. 

Har du innspill til teamet? Send gjerne en e-post til produktsjef, Folke Pettersen på folke@simenergi.no

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analyser, huske preferanser osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på "Info" -knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.

Kontakt oss