Om oss

Vi har etablert et nytt felles selskap

De norske IT selskapene Programbyggerne AS og Energiportalen AS har etablert en felles plattform for simulering av energibruk og inneklima i bygg, og skal videreutvikle de etablerte systemene Simien og Energiportalen. Det nye selskapet har fått navnet Simenergi AS.

Selskapet skal videreutvikle et rammeverk for simulering av energi og inneklima i bygg, tilpasset ulike brukernivåer. Systemet skal simulere energibehov, validere inneklima, dimensjonere oppvarmingsanlegg, ventilasjonsanlegg og romkjøling. 

Simien ble lansert i 2008 og Energiportalen ble utviklet i forbindelse med Potensial og barrierestudien Bolig som ble levert til Enova i 2011. Selskapet besitter solid kompetanse og erfaringsgrunnlag, og ansees som Norges fremste miljø innenfor energiberegningssystemer i boliger og næringsbygg. 

«En felles plattform og beregningskjerne vil styrke selskapets produktutvikling og tjenestespekter. Vi vil bli mer datadrevet og være en betydelig sterkere partner for våre kunder» sier styreleder Christian Mjønes i Simenergi AS.

Vi lanserte i 2020 Simien 7.0 tilpasset SN-NSPEK 3031. I 2021 lanserer vi Simien Online (nettbasert versjon av Simien) og ny versjon av Energiportalen, som vil kunne beregne energibruk i boliger, leilighetsbygg og næringsbygg.

Systemene er lisensbaserte og benyttes av 950 private og offentlige aktører i Norge 

Simenergi AS er eid av Skanska Norge AS (33,3 %), Programbyggerne AS (33,3%) og Energiportalen AS (33,3%). Energiportalen AS er en del av Ambita konsern. Selskapet har hovedkontor på Lysaker i Bærum kommune. 

Kontakt

Daglig leder, Nicolai Dirdal 
nicolai@simenergi.no

Markedssjef, Nils Ivar Jacobsen nilsivar@simenergi.no 

Utviklingssjef, Kjell A Dokka
kjell@simenergi.no

Produktsjef, Folke Pettersen
folke@simenergi.no

Kontakt oss


GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analyser, huske preferanser osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på "Info" -knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.